Deventer Kookboek, Deventer cookery book, Deventerer Kochbuch

Lees meer...

Deventer Kookboek, Deventer cookery book, Deventerer Kochbuch

Culinaire geschiedenis, van koek tot keizersmaal

Deventer dat is koek, tot op de dag van vandaag. Maar er werd en wordt daarnaast heel veel ander lekkers klaargemaakt én gegeten in de Hanzestad. Wat at Erasmus tijdens zijn leerjaren op de Latijnse school? Hoe smaakten de worstjes die in de meer dan honderdjarige geschiedenis van de slagersfabriek van Stegeman werden gemaakt? Wat leerden al die generaties studentes op de Rijkslandbouwhuishoudschool, voordat ze Nederland en de wereld over zwermden om anderen het koken bij te brengen? En wat maken de huidige beste restaurants van Deventer allemaal klaar van de groenten, zuivel en het vlees dat het omringende Sallandse land voortbrengt?

Smakelijke reis door de tijd

Het Deventer Kookboek is een smakelijke reis door de tijd, met recepten als reisleider. Van vissoep uit de Hanzetijd via de klassieke appeltaarten van de ‘Rollepoezen’ tot de gerookte Sallandse asperges met jonge Terwolde kaas. Het Deventer van vroeger en nu komt tot leven, via onze smaakpapillen. Uiteraard ook recepten met Deventer koek. Want die past niet alleen bij de koffie, maar is ok een prima ingrediënt voor wildschotel en appeldessert. Om maar eens wat te noemen.

Deventer Kookboek Michiel Bussink
17 x 24, hard cover, 144 pagina’s, full color, nur 441,
Nederlandse uitgave isbn 978 90 75979 800
Bekijk de eerste pagina’s van het boek digitaal
direct bestellen
€ 19,95
Deventerer Kochbuch
Deutsche Ausgabe isbn 978 90 75979 886 Look at the digital English version of the first pages of the book
order this book on-line…
€ 19,95
Deventer cookery book
English edition isbn 978 90 75979 893 Look at the digital English version of the first pages of the book
order this book on-line…
€ 19,95