Dwars door Zwaben (in voorbereiding)

Lees meer...

Dwars door Zwaben (in voorbereiding)

Ons wonderlijke wandelavontuur in Zwaben begon toen mijn man een baan aangeboden kreeg bij de oosterburen in het plaatsje Biberach an der Riß. Het ligt in het hart van Zwaben, tussen Ulm en Lindau in de deelstaat Baden Württemberg.

Duizenden kilometers hebben wij te voet afgelegd. Langs de Donau in het westen, in de vooralpen van de Allgӓu naar het zuiden en de meteorietenkrater bij Nördlinger Ries in het noorden. Wij raakten betoverd. Zwaben bleek een soort van Arcadië met haar overweldigende natuur, de wouden, weilanden en Wacholderheide. De bronnen, het heldere water, klaterende beekjes en (woest)stromende rivieren. De gezonde, zuivere lucht. Het cultuurlandschap met vruchtboomgaarden vol vogelgezang. De rijkdom aan burchten, kloosters en kastelen. De overdadige pronkzucht van de barokke kerken.

Om ons wandelplezier, liefde en enthousiasme over de schoonheid van het veelzijdige Schwäbische landschap te delen, schreven wij dit boek. Het vertelt over het weemoedige, romantische gevoel Wanderlust. Over het eindeloos te voet dwalen door de natuur. Het verhaalt over het gevoel van poëtische eenzaamheid die je kan ervaren tijdens het verkennen van onbekende plekken die soms dichterbij liggen dan je zou denken.

De wandelverhalen zijn geen rigide routes maar beschrijvingen van het landschap, de natuurhistorie en van onze belevenissen en onverwachte ontmoetingen onderweg. Boordevol geheimtips en persoonlijke inkijkjes in de gedachten en overpeinzingen van de wandelaars.

De tekst is rijkelijk voorzien van (natuur)fotografie. Voor de volledigheid hebben we de gps- routes in het boek opgenomen.

Dwars door Zwaben
Zaklina Temelkovska en Jan Freijer
17 x 24 cm (staand), full color, soft cover
112 pagina’s met circa 17 wandeltochten
Winkelverkoopprijs € 19,50 (het boek verschijnt in het najaar van 2023)

Bekijk online de eerste pagina’s van het boek.

Klik hier om ‘Dwars door Zwaben’ alvast te bestellen via onze webshop, zonder betaling (je betaalt pas bij levering van het boek middels Ideal of een factuur!).