Een bijzondere manier van cuisson geven

Lees meer...

Een bijzondere manier van cuisson geven

Maar niet zonder risico

Dit boek is het ‘kookboek der verbeelding’. Geen klassiek kookboek vol recepten, zoals u dat misschien van een groot cuisinier als Robert Kranenborg verwachten zou. Hij geldt immers als één van de grootste chefs van de moderne Nederlandse keuken en heeft in vele nationale en internationale keukens gekookt, vaak voor de groten der aarde. Robert Kranenborg heeft meer te bieden dan het recept alleen!

Uit deze wisselwerking ontstond het wonderschone boek der culinaire verbeelding, een boek dat kunst- en kookboek tegelijk is.

Stillevens

Zijn kennis, ervaring, herinneringen, dromen en gedachten vindt u wel terug in dit boek. Hij liet zich daarbij inspireren door de beelden van Pieter Ouddeken die fascinerende stillevens maakte met het culinaire ingrediënt. Vissenkoppen, rauwe niertjes, venusschelpen, honingraat. Prachtige, raadselachtige beelden die het leven boven het alledaagse uittillen en toch heel herkenbaar zijn. Elk stilleven kwam onder de ogen van Kranenborg en bracht hem ‘gedachten en gerechten’. Soms gaat hij met zijn gedachten naar vroeger, soms naar een droomwereld vol oceanen en woestijnen. Nu eens laat hij zich interviewen, een andere keer loopt hij naar de keuken en maakt spontaan een gerecht.

Een bijzondere manier van cuisson geven – maar niet zonder risico
Robert Kranenborg
De tekst is o.a. geïnspireerd op het prachtige beeld en indrukwekkende stillevens van fotograaf en beelden kunstenaar Pieter Ouddeken. Het boek is prachtig vormgegeven door Erwin Slaats, gedrukt op diverse papiersoorten met hoog gepigmenteerde inkten. Uitgevoerd in 152 pagina’s met diverse uitslaande pagina’s gebonden in een linnenband met zeefdruk en een Amerikaans stofomslag. Formaat is 29 X 22,5 cm.
isbn 978 90 80865 5 25

€ 65,-  € 24,95

direct bestellen…