21 verzuchtingen over het ouder worden

Lees meer...

21 verzuchtingen over het ouder worden

21 verzuchtingen over het ouder worden

Voor de samenstellers van deze bundel was de ‘derde levensfase’ een belangrijke inspiratiebron. Het ouder worden leidt tot vruchtbare scheppingen als oogst van wat een levenlang is verzameld en gedacht. De bundel laat een boeiende mengeling zien van melancholie en verwondering.  Ouder worden is rust vinden met een open beschouwen dat past bij een hedendaags verlangen naar onthaasten en stilte.

Taal of het uiting geven aan  onderliggende gronden of waarden is iets wat hem fascineert. Deze gedichten zijn een persoonlijke zoektocht die in de samenwerking met de beeldend kunstenaar Mariëls Verpaalen een schilderachtig spel van beeld en woord oplevert.

Beeldend kunstenaar Mariëls Verpaalen (1947) woont en werkt sinds 2008 in Zutphen.Haar schilderijen worden gekenmerkt door een permanente zoektocht naar het onzegbare: een poging de betekenisvolle lagen onder het oppervlakkig waarneembare te betrappen en vast te leggen. Mens en natuur worden tot hun essentie teruggebracht en de kijker wordt uitgedaagd tot een persoonlijke ontdekking of herkenning.

De poëzie van Alfons Nederkoorn, waarmee ze zich zeer verwant voelt, stimuleert haar in dit precaire proces. Alfons Nederkoorn (1949) is woonachtig in Zutphen. Verwondering, taal en verbeelding vormen een leidraad in zijn leven. Hij is afgestudeerd als wijsgerig socioloog en op latere leeftijd gepromoveerd op het humanistisch denken in Nederland.

21 Verzuchtingen Mariëls Verpaalen, Alfons Nederkoorn
21 X 21 cm, soft cover met flappen, 48 pagina’s, full color,
isbn 978 90 75979 91 6
€ 14,95 € 19,95 

Direct bestellen…

Bekijk het boek digitaal