Esmee. (in voorbereiding)

Lees meer...

Esmee. (in voorbereiding)

Esmee Visser (1996) schaatst al vanaf haar achtste. Het Europese Kampioenschap schaatsen van 2018 leverde haar goud op de 3.000 meter op én ze werd de verrassing van de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang met goud op de 5.000 meter. Ze combineert haar schaatscarrière met de studie Farmaceutische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze weet als sporter en als student als geen ander welke impact voeding heeft op je lijf en geest. Esmee bakt en kookt graag en bewust; ze maakt korte metten met veel clichés en misverstanden over gezond eten.

‘Nee, ik beperk me niet tot groenten, fruit en eiwitrijke producten. Voor mij is brood een feestje; ik ben gek op brood! Dat brood niet goed zou zijn vanwege een teveel aan koolhydraten is onzin. Juist om topprestaties te kunnen leveren is brood belangrijk. Het levert vitaminen en mineralen zoals ijzer en magnesium.’

Esmee kwam in contact met Edwin Klaasen, hij is de bakker die alles weet over gezond desembrood. Samen wisselden ze ideeën uit. Dat begon met een appje, met een tip voor een recept en bakken van brood en nog veel meer. Edwin bracht Esmee in contact met personal trainer Martin, die veel kennis heeft van gezonde voeding voor een sterk lichaam en een sterke geest. Het idee ontstond om hun ideeën te bundelen in een inspiratie- en kookboek: Esmee. Niet alleen een kookboek en niet alleen een boek over topsport. Het is een stoer, eerlijk en praktisch doe-boek met veel ideeën over sporten en eten.

‘Ik ben net zo trots op mijn boek als op mijn gouden medaille!’

Esmee. Esmee Visser schaatst, bakt en kookt
Tekst en recepten Esmee Visser
Fotografie Simone de Geus
Vormgeving Nummer Acht Grafisch Ontwerp, Eveline Smulders
24 x 30 cm (staand), hard cover luxe uitgevoerd,
192 pagina’s met 100 recepten, in full color
isbn 978 9083075 1 8
€ 34,95 (het boek verschijnt in de loop van 2022)

Klik hier om ‘Esmee.’ alvast te bestellen via onze webshop zonder betaling (je betaalt pas bij levering van het boek middels Ideal of een factuur!).

Bekijk online alvast een aantal pagina’s van het boek.