Het Culinair Geheugen

Lees meer...

Het Culinair Geheugen

‘Herinner je je die lekkere stoofpot die oma vroeger maakte of die bitterkoekjespudding van je favoriete tante? Weet je nog toen de koeien altijd in de wei stonden en bepaalde groentes alleen in het seizoen verkrijgbaar waren? Vroeger toen duurzaamheid nog geen modewoord was maar een vanzelfsprekende manier van leven. Konijn in het zuur, rundertong, kapucijnerschotels en nog veel meer van ons culinair erfgoed dreigt uit ons vaderlandse Culinaire Geheugen verloren te gaan.’

Met dit kookboek koesteren we de recepten van onze grootmoeders, dus hier vind je lekkere ouderwetse soepen, stamppotten, toetjes, Limburgse vlaaien en andere streekgerechten. Dit boek is opgedragen aan al die vrouwen die ons voorgegaan zijn.

In ‘Het Culinair Geheugen’ staan de recepten van de gerechten die Stefania en Marjo als kleine meisjes leerden kennen en waarderen in het Limburgse Horst aan de Maas. Sinds die gezamenlijke jeugd verstreken vele jaren én is de passie voor lekker eten alleen maar gegroeid. Deze passie is vastgelegd in het prachtige kookboek ‘Het Culinair Geheugen’ met ruim 100 authentieke en maakbare recepten.

Het Culinair Geheugen Recepten uit grootmoeders keuken
Marjo Hendriks en Stefania van Lieshout
17 x 24 cm, soft cover,  224 pagina’s, full colour
978 90 75979 99 2
€ 24,50 € 19,50

Direct bestellen…

Bekijk de eerste pagina’s van het boek online

Marjo Hendriks is de initiatiefneemster van Het Culinair Geheugen. Zij heeft aan de lerarenopleiding de opleidingen Nederlands en Huishoudkunde gevolgd. Bovendien heeft Marjo ervaring met het geven van kookworkshops en kookcursussen. Marjo is de kok en de receptenverzamelaar van Het Culinair Geheugen.
Stefania van Lieshout reist, schrijft en fotografeert. Zij is verantwoordelijk voor de website (www.culinairgeheugen.nl) van Het Culinair Geheugen en de foto’s.  Stefania heeft tien jaar in Malaga, Spanje gewoond en is in de zomer van 2019 naar Cambridge in Engeland verhuisd.