In de foodsteps van Vincent Van Gogh (zal niet verschijnen)

Lees meer...

In de foodsteps van Vincent Van Gogh (zal niet verschijnen)

Het eten gedurende de tweede helft 19e eeuw(1850 – 1900) kenmerkte zich door o.a. brood, stevige aardappelsoep, geroosterde zonnebloempitten, donker bier, langzaam gestoofd rund, gerookte haring, mosselen, stokvis en boeren kaas… Mensen woonachtig op het platteland kenden ook groenten en kruiden.

Van Gogh heeft in zijn korte leven op 38 verschillende plaatsen gewoond verspreid over 4 landen; wat at en dronk men bijvoorbeeld in Zundert, Zevenbergen, Tilburg, Den Haag, Londen, Helvoirt, Parijs, Ramsgate, Isleworth, Dordrecht, Amsterdam, Brussel, de Borinage, Etten-Leur, Drenthe, Nuenen, Antwerpen, Arles, Saint-Rémy-de-Provence en Auvers-sur-Oise.

Deze ‘cuisine bourgeois’, de keuken van en voor de gewone man is nog steeds actueel en in ontwikkeling. Het is tijdloos wat men toen at en dronk en is vandaag de dag nog steeds van toepassing.

In de ‘food-steps’ van Vincent van Gogh volgen de auteurs en samenstellers de plekken waar de wereldberoemde kunstschilder leefde, woonde, werkte en brengen in kaart wat hij en tijdgenoten aten, dronken en geserveerd kregen.

In de foodsteps van Vincent Van Gogh
Sjors Hoppenbrouwers en Wilco de Jong
22 x 28 cm (staand), full color, hard cover, luxe uitgevoerd
208 pagina’s met circa 100 recepten
ISBN 9789080865501
Boek is niet verschenen

Bekijk online alvast een paar pagina’s van het boek.