In de foodsteps van Van Gogh (in voorbereiding)

Lees meer...

In de foodsteps van Van Gogh (in voorbereiding)

Het eten gedurende de tweede helft 19e eeuw(1850 – 1900) kenmerkte zich door o.a. brood, stevige aardappelsoep, geroosterde zonnebloempitten, donker bier, langzaam gestoofd rund, gerookte haring, mosselen, stokvis en boeren kaas….. Mensen woonachtig op het platteland kenden ook groenten en kruiden.

Van Gogh heeft in zijn korte leven op 38 verschillende plaatsen gewoond verspreid over 4 landen; wat at en dronk men bijvoorbeeld in Zundert, Zevenbergen, Tilburg, Den Haag, Londen, Helvoirt, Parijs, Ramsgate, Isleworth, Dordrecht, Amsterdam, Brussel, de Borinage, Etten-Leur, Drenthe, Nuenen, Antwerpen, Arles, Saint-Rémy-de-Provence en Auvers-sur-Oise.

Deze ‘cuisine bourgeois’, de keuken van en voor de gewone man is nog steeds actueel en in ontwikkeling. Het is tijdloos wat men toen at en dronk en is vandaag de dag nog steeds van toepassing.

In de ‘food-steps’ van Vincent van Gogh volgen de auteurs/samenstellers de plekken waar de wereld vermaarde kunstschilder leefde, woonde, werkte en brengen in kaart wat hij en tijdgenoten naar alle waarschijnlijkheid aten en dronken of geserveerd kregen.

In de foodsteps van Van Gogh
Sjors Hoppenbrouwers en Wilco de Jong
22 x 28 cm (staand), full color, hard cover, luxe uitgevoerd
208 pagina’s met circa 100 recepten
Nu in de voorverkoop voor € 29,95 (het boek verschijnt in de loop van 2022)
Winkelverkooprijs € 34,95

Klik hier om ‘In de foodsteps van Van Gogh’ in de voorverkoop te bestellen via onze webshop zonder betaling (je betaalt pas bij levering van het boek middels Ideal of een factuur!).

Sjors Hoppenbrouwers over de oorsprong van het idee van ‘In de foodsteps van Van Gogh’.