Moluks basiskookboek

Lees meer...

Moluks basiskookboek

Binnen de Molukse cultuur heeft eten en koken altijd een belangrijke rol gespeeld. Nu de eerste generatie Molukkers in Nederland er bijna niet meer is om te ‘leren’ hoe het hoort, merk je dat er bij de jongere generatie een behoefte is om de kennis die er nog wel is te behouden en te delen.

Met het delen van de recepten, de gerechten en de bereidingswijze blijft de eetcultuur behouden. Deze behoefte om te delen, zorgt voor veel verkeer op de ‘Molukse recepten’ Facebook pagina. Vanuit deze Facebook pagina is de vraag ontstaan een kookboek te maken om de kennis ook vast te leggen. Door het documenteren en vastleggen van de recepten blijven deze behouden voor de volgende generatie.

Dit boek is een eerste aanzet om de geschiedenis, gerechten en bereidingswijzen op een mooie manier te documenteren. Opdat de kennis behouden blijft, maar vooral ook om nieuwe generaties te inspireren de pollepel op te pakken. Weer samen de keuken in om tradities te behouden en vooral mooie nieuwe herinneringen te maken.

Moluks basiskookboek
23 X 23 cm, soft cover, 144 pagina’s, full color
nur 441, isbn 978 90 75979 92 3

€ 24,95 (uitverkocht)

Direct bestellen

Bekijk het boek digitaal