Nemerlaer Kookboek (in voorbereiding)

Lees meer...

Nemerlaer Kookboek (in voorbereiding)

De laatste jaren is historisch koken niet meer weg te denken uit de vele kasteelkeukens die Nederland rijk is. En dat is begrijpelijk. Hoe kom je immers meer in contact met het verleden dan eeuwenoude geuren en smaken zo letterlijk tot je te nemen. Bovendien sluiten historische recepten uitstekend aan op de almaar groeiende belangstelling voor biologische voeding en slow food. Hiermee is de basis gelegd voor een lange reeks culinair historische experimenten, waaraan steeds meer onderzoekers deelnamen.

Het genot van het eten vordert eetlust, maar de genoegens der tafel eischen dat de eetlust niet zal verzadigd zijn, voor het tijd is om van tafel op te staan.

De sprookjesachtige recepten van de Nemerlaer, die in dit boek worden gepresenteerd, zijn speciaal voor ons door de kasteelvrouwe geschreven.  Die recepten laten zien dat de afgelopen halve eeuw zich in Kasteel Nemerlaer wel eens situaties van schaarste voordeden. Met een gezonde dosis humor en veel fantasie werden evenwel wonderlijke maar ook smakelijke gerechten tevoorschijn getoverd.

Nemerlaer Kookboek verhalen en recepten uit de keuken van Kasteel Nemerlaer
Carole Vos en Robbie Dell’Aira
17 x 24 cm, soft cover,  64 pagina’s, full colour
€ 12,50

Klik hier om ‘Nemerlaer Kooboek’ alvast te bestellen via onze webshop zonder betaling
(je betaalt pas bij levering van het boek middels Ideal of een factuur!).

Bekijk de eerste pagina’s van het boek online