Wee den mensch die maar één boek leest

Lees meer...

Wee den mensch die maar één boek leest

De Openbare Bibliotheek in Zutphen bestaat in november 2019 111 jaar. Cor Witbraad schreef een boek over de geschiedenis van een van de oudste openbare bibliotheken in Nederland.
De titel van het boek ‘Wee den mensch die maar één boek leest’ is een vertaling van een uitspraak van Thomas van Aquino.

Het boek gaat over lezen en leren en lenen, over de verschillende soorten bibliotheken die ons land kent en gekend heeft.

Aanleiding van het boek is het jubileum van de Openbare Bibliotheek Zutphen. Het boek start met het verhaalhoe het gelopen is met de leescultuur, van het ontstaan van het schrift tot aan de stand van nu. Daarbij wordt ook gekeken hoe dat in Zutphen was. Het grootste deel van het boek is ingeruimd voor de Bibliotheek Zutphen. Haar reilen en zeilen wordt beschreven vanaf het oprichtingsjaar 1908 tot vandaag de dag: maatschappelijk educatief, zoals zij dat zelf typeert. In het laatste hoofdstuk gaat de auteur, Cor Witbraad, in op een aantal zaken die hem zijn opgevallen al werkend aan deze historie van de Bibliotheek, de Zutphense.

Wee den mensch die maar één boek leest, Cor Witbraad
17 X 24 cm, soft cover, 156 pagina’s, full colour, met veel foto’s
nur 693
isbn 978 90 75979 97 8
€ 19,50

Bekijk de eerste pagina’s van het boek digitaal

Direct bestellen…